31 Jan 2022
Add to Calendar

Primul eveniment care a marcat lansarea Președinției franceze a Uniunii Europene a avut loc la Ambasada Franței în România pe 12 ianuarie. Conferința a fost organizată în colaborare cu Asociația foștilor bursieri români ai Institut des Hautes Etudes de Défense Nationale (IHEDN) si EURODEFENCE România. Au participat activ la discuții cunoscuți oameni politici, diplomați, militari și analiști.

Doamna Laurence Auer a arătat participanților liniile strategice în materie de securitate și apărare animate în acest moment de Franța în cadrul Uniunii Europene, într-un context de ample tulburări geopolitice. O voință de afirmare a ambiției de consolidare a suveranității europene prin întărirea securității frontierelor și a Spațiului Schengen, construcția unei Europe mai puternice, capabilă să răspundă provocărilor geopolitice actuale, cât și inițierea de acțiuni generatoare de prosperitate și stabilitate în zonele de vecinătate.
O chemare la consens, o afirmare a acțiunilor pe care Franța le întreprinde în acest context pentru solidaritate în cadrul Uniunii Europene și NATO.

 

Print Friendly, PDF & Email

Post a comment